Veelgestelde vragen

Wij bieden deze sappen aan tijdens onze behandelingen voor € 5,95.
Twee liter water, onbeperkt kruiden-/muntthee (geen Pickwick of gelijkwaardige thee), kleine stukjes komkommer, wortel, tomaat, bleekselderij.
Het is belangrijk dat het kleine stukjes groente zijn en dat je er lang op kauwt. Dit zorgt ervoor dat de werkzame stoffen beter worden opgenomen in je lichaam en beter verteren omdat je verder niks eet als je de strenge variant volgt. Neem maximaal éénmaal per dag als je het echt niet trekt een kopje drinkbouillon.
Volg je de minder strenge variant, dan mag je ’s avonds een lichte maaltijd nemen.
Je kunt bijvoorbeeld denken aan een salade met verschillende soorten ongezouten noten (max 50 gr), alfalfa, komkommer, tomaat. Wil je graag iets van vlees eten, dan mag je 75 gr magere/gerookte kip let of biefstuk in je salade verwerken of deze los eten met verschillende soorten wokgroenten.

Als dressing mag je maximaal twee eetlepels olijfolie of lijnzaadolie gebruiken over je salade of om je vlees in te bakken. Als alternatief mag je ook een lichte bouillon van bijvoorbeeld kip, tuinkruiden of tomaat nemen. Je kunt ook een wokgerecht maken, maar er mag geen pasta of rijst bij gegeten worden, alleen groente.
Voorbeeld avondmaal bij lichte kuur
DAG 1 Tomaten-, tuinkruiden- of kippensoep.
DAG 2 Wokgroente bakken in kokos-/olijfolie.
DAG 3 Salade met gerookte kip let (75 gr), ongezouten noten, komkommer, alfalfa.
DAG 4 Biefstuk (75 gr) bakken in kokosolie of olijfolie met veel uien en tomaten.
DAG 5 Witlofsalade met paprika, komkommer, appel en een handje ongezouten noten.
Een sapkuur kan je lichaam helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast is het vaak een goede boost om te beginnen met een gezondere leefstijl, óf om die juist vol te kunnen houden. Met een kuur dwing je jezelf om een paar dagen geen belastende voedingsmiddelen te eten.
Je organen, zoals je lever, zuiveren je lijf inderdaad constant. Ze werken 24/7. Op het moment dat ze minder hard hoeven ‘stofzuigen’, gaan ze optimaal functioneren. Dat betekent rust en reinheid voor je lijf, waardoor je je fitter voelt.
Als je weet dat je daar last van hebt is het beter eerst wat te eten. Drink je sapje dan een uurtje erna.
Ja, onze sapjes zijn 100% gluten- en lactosevrij.
We adviseren elke dag een sapje te drinken. Om de dag is natuurlijk ook al heel goed. Zo krijg je een enorme variatie aan extra voedingsstoffen uit groente binnen.
We raden sapkuren af voor zwangere vrouwen. Hoewel groenten gezond zijn voor jou en je ongeboren kindje, raden we een heftige sapkuur dus af. Dat wil dus niet zeggen dat je sapjes niet kunt gebruiken als je zwanger bent: dagelijks 1 flesje (maximaal 3) is een goede aanvulling op je eetpatroon.
Volg je een sapkuur van ons dan kan je het beste het schema volgen. Drink je de sapjes los dan een kwartier voordat je iets eet.
Tip: maak er een ritueel van. Haal een sapje ’s ochtends uit je vriezer en zet ‘m in de koelkast voor de volgende ochtend. Tegelijk pak je je ontdooide sapje om op te drinken. Easy.
Rond 16.00 uur ’s middags is ook een goed moment. Logistiek misschien wat lastiger, maar het is zo’n moment dat je je lekkere trek kan stillen met iets écht gezonds.
Drink een sapje sowieso op een lege maag en minstens een kwartier voordat je iets eet. Zo neemt je lichaam alle voedingsstoffen optimaal op.
Dat kan een leuk bijeffect zijn. Dit is echter niet het doel van een sapkuur. Blijvend gewichtsverlies kan, maar je verliest vaak ook veel vocht. Dat kan na de sapkuur weer toenemen.
Het is ook afhankelijk van je leefpatroon ná de sapkuur. Voor sommige mensen is dat gewichtsverlies nét die mooie stimulans om het roer qua sporten en gezonder leven om te gooien.
Langzaam ontdooien, 24 uur
Dat kan in de koelkast: afhankelijk van de temperatuur in je koelkast duurt dit 18-24 uur. Ontdooi je meerdere flesjes? Zet ze niet naast elkaar, maar verspreid ze een beetje.
Ontdooien in 1 nacht
Leg de sapjes in een laagje koud water. Bijvoorbeeld in de gootsteen of een bakje.
Snel ontdooien in 20 minuten
Dat kan in ruim warm water. Hoe ruimer en warmer, hoe sneller. Dit gaat erg goed in de gootsteen.
Een sapkuur is voor iedereen die gezond is. Als je zwanger bent, medicijnen slikt of bijvoorbeeld een medische conditie hebt raden we je aan contact op te nemen met je huisarts voordat je aan een sapkuur begint.
Tot maximaal 6 maanden. De THT (ten minste houdbaar tot) wordt vermeld bovenop de dop.
Ontdooid, gekoeld en ongeopend zijn de sapjes nog 21 dagen van hoge kwaliteit. Dit komt omdat alle sapjes HPP (High Pressure Processing) zijn, dit is een milde conserveringstechniek. Door hoge waterdruk-conservering, tot 6000 bar, worden gisten en bacteriën geëlimineerd zonder afbreuk te doen aan de verse smaak, vitaminen en voedingswaarde. De sapjes worden bij HPP niet verhit.
Absoluut! De productie van de sapjes is BRC en IFS gecertificeerd. Elk jaar wordt er middels een meerdaagse audit opnieuw gecontroleerd of er aan de eisen van zowel BRC als IFS wordt voldaan. BRC staat voor British Retail Consortium. De BRC en IFS standards for Food beschrijven de hygiëne- en voedselveiligheidseisen.
Al onze sapkuren bezorgen wij kosteloos.
We bezorgen door heel Nederland. Vóór 12.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Ook in de avonden.
Wie voor 12.00 uur besteld, heeft z’n bezorging de volgende dag in huis (ook ’s avonds). Er zijn verschillende bezorgblokken:
maandag
08.00-13.00 uur
dinsdag t/m vrijdag
08.00-13.00 | 13.00-18.00 | 17.30-21.30 uur
zaterdag
08.00-13.00 | 13.00-18.00 uur
Diep ingevroren, op elk adres in Nederland. Je kiest bij je bestelling een tijdsblok van 4 uur ochtend, middag of avond. De avond vóór bezorging krijg je een e-mailtje met een indicatie van de bezorgtijd op 1 uur nauwkeurig. Op de bezorg dag zelf ontvang je ook een sms’je met deze bezorgindicatie.
Onze koeltransporteur mag officieel geen bestellingen onbeheerd achterlaten in de schuur of tuin. Dit is in strijd met de voorwaarden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Afgeven bij buren: bij geen gehoor zal de chauffeur van het koeltransport bedrijf proberen de bestelling bij buren achter te laten. Dit mag alleen als de buren de (inhoud van de) doos in een vriezer kunnen bewaren. Spreek dit dus eventueel goed af met buren. Kan dit niet, dan moet de chauffeur de bestelling retour nemen en zal er nageleverd moeten worden. De bestelling blijft altijd in een geconditioneerde vriesomgeving en de inhoud zal nooit ontdooien. De kosten van naleveringen zijn €15,00.