Acne

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanner de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Talgkliertjes worden actief onder invloed van deze geslachtshormonen en gaan talg produceren. Als dat heel snel gebeurt, kan het zijn dat de poriën verstopt raken.

Op die manier ontstaan mee-eters (of comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de lederhuid terecht en veroorzaken dan een ontsteking. Pukkels en puistjes zijn het gevolg. Voeding speelt ook een rol bij acne. Grote boosdoeners als lactose (melk), varkensvlees, suikers en ranzige vetten (verbrande vetten).

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Allereerst zal er een uitgebreide intake plaatsvinden om te kijken welke behandeling het beste bij u past. We zullen kijken naar de oorzaak van de acne. Grondig verwijderen van de onzuiverheden en het verbeteren van de huidconditie om in de toekomst deze huidopsieringen en littekenvorming te voorkomen. Wist u dat de behandelingen voor acne vergoed worden? Kijk voor meer informatie op independer.nl.

Acne behandeling 60 minuten € 50,00
Genosys Facial 60 minuten € 115,00
Genosys Dermapen 30 minuten € 75,00